Booking.com

Suomalaiset: Nämä asiat raivostuttavat matkakumppanissa

Jopa 66 prosenttia MTV3 Matkailun lukijoista kertoo saaneensa taakakseen ikävän matkakumppanin. 34 prosenttia vastanneista on ollut tyytyväinen matkakumppaniinsa.

– On rasittavaa matkustaa henkilön kanssa, joka ei puhu vieraita kieliä. Joudun aina olemaan tulkkina ja hoitamaan kaikki asiat bussilippujen ostot, ravintolassa ruoan tilaamisen ja muun sellaisen, kertoo matkakumppaniinsa tympääntynyt lukija.
Suunnitelmat matkan sisällöstä eivät aina mene yhteen.
– Matkalla päivän suunnitelmat ja paikkojen etsimiset ja kartan lukemiset yms. saa tehdä itse kun matkakaveri kulkee vaan siinä siivellä eikä itse tee asian eteen mitään, pyynnöistä huolimatta! Ollaan sitten niin väsyneitä ettei jaksa lähteä mihinkään illalla kuppilaan iltaa viettämään ja päivisinkin vaan halutaan olla majapaikassa kun väsyttää! Kyllä se vaan niin on että parasta matkaseuraa olet sinä itse, ei tarvitse kuunnella toisen narinoita.
– En ymmärrä ihmisiä, joiden suurin huvi lomalla on nukkua 12 tuntia vuorokaudessa. Jos hotellin seinien sisällä viettää näin paljon aikaa niin eikö olisi sama jäädä kotiin? Enää en lähde näiden tyyppien kanssa reissuun, tai ainakin teen oman päiväohjelmani itse!

"Siedän kinastelua"

– Matkustamme aina yhdessä, pientä kinaa tulee, koska olemme itsepäisiä. Mutta olemme sisaruksia, teen kaikkeni siskon puolesta.
Myös matkakumppanin nipotus on harmittanut suomalaisia. Toisaalta, moni on myös valmis matkustamaan yksin, jotta epäselvyyksiltä vältyttäisiin.
– Yhteiselle reissulle pitää lähteä joustavin mielin ja tietoisena siitä, että kompromisseja on tehtävä seuransa eteen. Yksinkin voi tietty lähteä, mutta silloin matkan luonne on aivan toisenlainen.
– Ymmärrän yleensä lähteä reissuun yksin. Mökkikeikat ja risteilyt kaveriporukalla menee lähes aina ok, mutta ulkomaanmatkoilla pidän siitä, että ei tarvitse arpoa ja suunnitella, vaan voi mennä extempore-mentaliteetilla ja tavata ihmisiä paikanpäällä!