Booking.com

Pariisin 15 parasta ilmaista kohdetta


Romantiikan kehto Pariisi on yksi Euroopan kalleimmista ja samalla kiehtovimmista kaupungeista. Lompakon saa helposti tyhjennettyä vaateliikkeisiin sekä ravintoloihin. Mutta ei hätää, sillä Pariisissa voi kokeaja nähdä paljon asioita myös ilmaiseksi!
Iltalehti kasasi Pariisin 15 kohdetta, joihin ei tarvitse maksaa penniäkään sisään!
1. Notre Damen katedraali

Goottilainen paholaispatsaiden ympäröimä katedraali on yksi kaupungin tunnetuimmista kohteista. Jonojen pituus saattaa koetella hermoja. Vaihtoehtoisesti Notre Damen piikikkäitä kattomuotoja voi ihailla läheisen Seine-joen vierustalta.
2. Antiikkimarkkinat

Le Marché aux Puces de St-Ouen -markkinat tulisi olla jokaisen matkaajan listalla. Tarjolla on hämmästyttävä määrä antiikkia. Karhuntaljat ja marmoripatsaat lisäävät monipuolisten markkinoiden viehätystä.
3. Champ de Mars

Hissi Eiffelin tornin huipulle voi olla kallista puuhaa, mutta onneksi näkymät alhaalta päin ovat yhtälailla hulppeat. Champ de Marsin nurmikenttä ja kukkaistutukset ovat viimeisen päälle laitettu paikka romanttiselle piknikille. Iltahämärällä nurmikentällä voi seurata Eiffelin tornin valoshow'ta.
4. Père Lachaise -hautausmaa

Pariisin kuuluisa hautausmaa on aikamatka menneisiin suuruuksiin. Siellä voi törmätä niin Jim Morrisonin pullojen reunustamaan hautaan kuin Oscar Wilden huulipunasuukoilla peitettyyn hautaholviinkin. Puiden reunustamat kävelytiet ja lintujen ääntely tekevät Père Lachaisesta yhden Pariisin idyllisimmistä paikoista.
5. Musée d'Art Moderne de la Ville de Paris

Kyseinen museo on kuin pikajuna ranskalaisten surrealistiseen taiteeseen.Braquen kubistiset teokset lepäävät täällä Matissen tanssijoiden kanssa. Kokonaisuus on varsin viehättävä ja erityisen laadukas.
6. Marché d'Aligren markkinat

Pariisin parhaat tuoretuotemarkkinat ovat herkkua niin vatsalle kuin silmillekin. Juustovuoret, paikallisten lihamestarien marmoripihvit ja loputtomat kukka-asetelmat edustavat maan parasta tarjontaa. Paras aika tutustua markkinoihin on heti aamusta, ja samalla kannattaa nauttia croissant kahvin kera.
7. Sacré Coeurin basilika

Tämä suosittu palatsimainen valkoisesta marmorista rakennettu kirkko sijaitsee Pariisin korkeimmalla kukkulalla. Näkymät koko kaupungin yli ovatkin henkeäsalpaavat. Kirkon kello, la Savoyarde, on yksi maailman suurimmista ja painaa 19 tonnia.
8. Musée Carnavalet
Pariisin historiaan keskittynyt museo on kiehtova aikamatka kaupungin syntyajoista viimeisimpiin trendeihin. Museon pysyvä näyttely on ilmainen ja tarjoaa kaikkea vaatetuksesta kaupunkisuunnitelmiin ja sisustukseen.
9. Parc des Buttes-Chaumont
Pariisin jyrkin puisto voi olla haaste jalkalihaksille, mutta se on kuin juhlaa muille aisteille. Nähtävillä on monenlaisia lintuja, tyylikkäitä kukkaistutuksia ja jopa vesiputous.
10. Belleville
Bellevillen kadut huokuvat ranskan vastarinnan aikaista historiaa ja monikulttuurisuutta. Alueen kiinalainen kortteli ja pienet taiteilijoiden pitämät liikkeet innoittavat mielikuvitusta. Käyskentele pitkin Rue de Bellevillen katua, jossa Edith Piaf syntyi katuvalojen alla.
11. St-Martinin kanaali

Liity trendikkäiden pariisilaisten seuraan veden äärelle. Viehättävä St Martinin kanaali on täydellinen kohde piknikille, ihmisten seuraamiseen tai tippakivien heittelyyn Amélie-elokuvan tyyliin. Kanaali sijaitsee Républiquen ja Gare du Nordin välissä.
12. Arènes de Lutèce
Pariisissa on pieni palanen antiikin Roomaa. Yli 2 000 vuotta vanha Arènes de Lutèce on itse asiassa kaikkien aikojen pisin amfiteatteri, joka sijaitsee latinalaisessa korttelissa. Vanhaan aikaan se toimi gladiaattoriareenana.
13. Théâtre du Lucernaire
Jos jokin on Pariisissa teatterin, elokuvan ja taiteen kehto, niin sen täytyy olla Théâtre du Lucernaire -keskus. Usein muuttuvat teemat ja uusimmat tuulet ovat vahvasti läsnä. Keskus tarjoaa monia ilmaisia kiinnostuksen kohteita, kuten usein vaihtuvan valokuvanäyttelyn.
14. Le Marais

Eläväinen Maraisin alue on loistava paikka rentouttavalle sunnuntaikävelylle. Seuraa kuningas Louis XIV:n jalanjälkiä, tutustu juutalaiseen kortteliin ja hämmästele monipuolista antiikkikauppojen kirjoa.
15. Ilmaiset museopäivät
Joka kuukauden ensimmäisenä sunnuntaina voi tutustua ilmaiseksi Pariisin johtaviin museoihin. Tällöin voi lähteä Louvren galleriaan ihailemaan Mona Lisaa tai tutustua Musée d'Orsayn jättimäisiin kokoelmiin.
TEKSTI JA KUVAT DANIEL STÖCKLI
Lähde : Iltalehti.fi